Etyek fórum
Szeptember 11, 2010, 00:55:09 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: Tisztelt Fórumlátogatók!

A választások tisztaságának érdekében nyomatékosan kérek mindenkit, hogy a Webetyek Fórumon próbáljon meg indulatok nélküli, a fórum szabályzatát nem sértő hozzászólásokat írni!

Köszönettel:

Admin

WebEtyek   Fórum főoldal   Súgó Bejelentkezés Regisztráció Szabályzat  
Oldalak: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 35
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Magyarország politikai/gazdasági helyzete: Szerintetek?  (Megtekintve 13743 alkalommal)
jégmadár
Etyeki baráti klub tagja.

Taps/fütty arány: +74/-25
Nem elérhető Nem elérhető

-soha ne add fel!-

« Válasz #450 Dátum: Január 25, 2010, 19:00:52 »

(Lehet, hogy mégis elindult valami)Holló a hollónak ...
Vagy mégis?
A közmondás szerint holló a hollónak nem vájja ki a szemét. Más szóval: a
hasonszõrûek kesztyûs kézzel bánnak egymással.
Így szokott ez lenni a politikai küzdõtéren is.
Nézzünk csak végig azon a húsz esztendõn, amióta a többpárti demokrácia dívik
minálunk! Nemigen fordult elõ, hogy az ellenzék, miután hatalomra került, nagyon
feszegette volna a hatalmon volt kormány elõbb annyiszor emlegetett „vétkeit”.
Egyedül a „pártsemleges” Tocsik Márta jogszerû, de etikátlanul magas(?)
jövedelmébõl csináltak ügyet, évekig tartó nagy ügyet!
Az Ezüsthajó Kft, Kaya Ibrahim és Josip Tot nem volt téma a magyar joghatóságok
számára azon melegében, de még az új kormány megalakulása után sem – õk
utóvégre függetlenek!
Noha mindenki tudja, a parlamenti pártok háromszorosát költik választási reklámra
annak, amennyit az állami apanázs biztosít, nem kezdeményezett nyomozást
„ismeretlen tettes” után a legfõbb ügyészség.
Az utóbbi idõben mégis változóban van a helyzet.

Én még nem atam fel! Vigyorog
Naplózva

-sohase mondd, hogy soha-
Stormbringer
Vendég
« Válasz #451 Dátum: Január 25, 2010, 19:07:54 »

Egyetértek veled Jeges, mint általában, annyi a különbség most, hogy én pesszimista vagyok, én már feladtam, ill mit értesz azon, hogy "változóban van a helyzet"?
Naplózva
jégmadár

-soha ne add fel!-

« Válasz #452 Dátum: Január 25, 2010, 19:27:33 »

Bízom benne, hogy mindenki oda kerül, amit kiérdemel.Függetlenül attól, hogy politikus- e vagy sem, függetlenül, hogy ennek, vagy annak a pártnak a tagja-e!Bár végül mindenki a másvilágra kerül(ezidáig még nincs bizonyíték az ellenkezőjére), de én az ideáti dolgokra gondolok......Ja és szigorban nálam, közvetlenül a politikusok után a bankárok következnek.Ha nem lennék ennyire demokrata, szivesen követném azt az elvet, hogy csukjunk be minden második politikust és bankárt és nem tévedünk nagyot.  Vigyorog
Naplózva

Stormbringer
Vendég
« Válasz #453 Dátum: Január 25, 2010, 19:41:18 »

Viccnek jó.

De a baj sokkal, sokkal nagyobb, mint gondolnánk. Ezen nem változtat, hogy Fidesz vagy Mszp. És azt is tudom, hogy sok politikus is tudja, csak megköti a kezüket a pártpolitikai logika. Ha tíz-tizenöt rendszer-szintü változást nem hajtunk végre azonnal, nem holnap, azonnal, elmehetünk a susnyásba. Vagy marad ez a se meleg, se hideg, semmilyen dagonyázás.

Semmi jelét nem látom, hogy a szándék ezen lépések megtételére meglenne bárkiben. Ezért szomorú vagyok és ahogy pár napja beírtam ide, azért nem szavazok, mert nem akarok "bűnrészes" lenni, rám ne hivatkozzon senki!
Naplózva
odon
Vendég
« Válasz #454 Dátum: Február 05, 2010, 20:10:52 »

Jégmadár!

Szerintem CSAK a választási kampány indult el, semmi más.
Most itt az idő, elkezdik a szardobálást, igérgetést.
Néhány főtetvet beáldoznak akik már úgyis nagyon cikisek voltak nekik.
De ennyi.

Majd nyer valamelyik és ugyanez a szarhabositás megy tovább.
Irjátok fel ezt magatoknak és olvassátok el 1 év múlva.

Idézet
De a baj sokkal, sokkal nagyobb, mint gondolnánk. Ezen nem változtat, hogy Fidesz vagy Mszp. És azt is tudom, hogy sok politikus is tudja, csak megköti a kezüket a pártpolitikai logika. Ha tíz-tizenöt rendszer-szintü változást nem hajtunk végre azonnal, nem holnap, azonnal, elmehetünk a susnyásba. Vagy marad ez a se meleg, se hideg, semmilyen dagonyázás.

Indulhatunk is a susnyásba, vagy visznek ezek.
Majd meglátjátok.
Naplózva
jégmadár

-soha ne add fel!-

« Válasz #455 Dátum: Február 07, 2010, 08:09:49 »

Kedves Főrumozók!   Vigyorog

Megnéztem Orbán Viktor évértékelőjét. Régebbi írásaimból kiderül, hogy nem a Fidesz a kedvencem, de el kell ismerni, hogy alaposan felkészült, a jelenlegi politikai céljaiknak tökéletes beszédet tartott.

Ha, csak egy árnyalattal jobb ellenzéket kapnak(nem tudom, hogy erre alkalmas-e az MSZP és a Jobbik?), mit amilyen a Fidesz volt talán, még lesz belőlünk is valami .

Üdv:jeges
Naplózva

odon
Vendég
« Válasz #456 Dátum: Február 08, 2010, 11:30:03 »

Mi az, Madárka, érzed a tavaszt?
Naggyon optimista lettél!

Azért vigyázz, ne turbékolj a fenyvesben...
 Vigyorog
Naplózva
jégmadár

-soha ne add fel!-

« Válasz #457 Dátum: Február 17, 2010, 08:12:49 »

Kedves Ödön !

Igen optimista vagyok, és talán a tavasz közeledtét is érzem.Azonban a rendszerváltás után húsz évvel eljutottam oda, hogy nem érdekel hogyan neveznek egy pártot, hanem arra figyelek, hogy miket mond és mit akar.Jelenleg egyetlen párt sincs amelyik mindenben azt mondaná ami nekem tetszős,illetve minden párt mondandójában vannak tetszősek is, ezért nagy gondban vagyok, hogy kire szavazzak.A tény az, hogy a hülyeség és a gazemberség pártsemleges, csak annyiban irányított, hogy mindíg a húsosfazékhoz legközelebbinek gondolthoz áramolnak.Nem véletlen, hogy nyolcévi kormányzás után a szociknál bukkantak fel a legtöbben.Ma a  légypapír effektus leginkább a Fideszt veszélyezteti, hiszen normál politikai menetet feltételezve az Istense menti meg Őket a kormányzástól.
Amitől én optimista vagyok,az a folyamat, amit abban látok, hogy a demokráciánk eljutott egy olyan szintre, hogy az egyszerű rendőr,ügyész és bíró nem esik hanyatt a "tabuktól".A politikában, a politika csúcsán lévők pedig kénytelenek felismerni, hogy nem érinthetetlenek.

Azt ,hogy mit hoz a jövő én nem merném, olyan nagy biztonsággal jósolni, mint "Fehérholló" Vigyorog, de nagyobbrészt rajtunk múlik a jövőnk.

Sajnos azonban nem zárható ki az a jövendő sem amit Raven vizionál, de annak valószínűsége inkább a világfolyamatok rossz irányai miatt elképzelhetőek, mert szerintem a világ nem jó válaszokat lép a válságra.

Üdv: jeges
Naplózva

GyCsII

Taps/fütty arány: +88/-82

« Válasz #458 Dátum: Február 17, 2010, 10:25:39 »

Idézet
Sajnos azonban nem zárható ki az a jövendő sem amit Raven vizionál, de annak valószínűsége inkább a világfolyamatok rossz irányai miatt elképzelhetőek, mert szerintem a világ nem jó válaszokat lép a válságra.

No igen.
De nézzétek meg, az USA, a sokat szidott USA az azért lép:
Kormányzati szinten indítottak vizsgálatot azügyben, hogy hogyan is történtek ezek a válságok...
Kinek-minek milyen szerepe volt-van bennük?

Mert igen tudományosan hangzik a sok bonyolult elmélet a világfolyamatokról, de nekem mindig az jön le az egészből hogy egymás mellé rakom a tényeket, híreket:
- Válság kezdete: Beborul az amerikai ingatlan - kölcsön - fedezetpiac.
- Beborulnak bankok, részvények, tőzsdék, cégek.
- Beborul svájci frank, mozgolódnak a valuták.

Közben (mínvájl...):
- Warren Buffet az első válsághéten 1 MILLIÁRD USD-t keresett. (Médiahír volt.)
- Soros György betámadta a Forintot spekulációval.
- Az USA kormányzat az adófizetők pénzéből egy kazallal betolt a bankokba, hogy megmentsen egy csomó munkahelyet...
- Madoff bácsiról kiderül hogy mint az USA pénzvilág egyik szellemi vezetője, vagy 50 MRD US Dollárral vágta meg saját üzleti körét.

Szóval erről csak annyit, hogy persze bárki leugathat, nem vagyok pénzügyes, de jó lenne ha nem néznének madárnak.
Ne mondja senki hogy ez tehetség.

Szerintem válság nincs, egyszerűen akik ott ülnek a Nagy Fazék körül, időnként nagyon elpofátlanodnak, és nem elég nekik, hogy egy kis üzleti hókuszpókusszal lenyúlnak milliárdokat.
Nekik MINDEN kell, néha megbolondulnak.
Mi meg végigolvassuk döbbenten a híreket, majd udvariasan félrenézünk.
És eztán jönnek a háborúk, éhínségek, persze csak súlyosabb esetben.

Soros Bácsi pedig panaszkodik hogy a Forint elleni kavarásáért megbírságolták 500 M HUF-ra...
Aztán a mahagóni íróasztala mögül int bennünket, vigyázzatok parasztok, jön a következő válság.

Erre az emberre minden politikai, rasszista és egyéb oldalvágás nélkül miért nem mondhatjuk, hogy hazaáruló?
Hajlongjunk csak tovább neki és a hasonlóknak, hisz náluk a pénz(ünk), "övék a vár".

Válság:
Emlékszem, mikor azt harsogták pénzügyi vezetőink, hogy minek termel a paraszt annyi gabonát, túl sok van, nincs ára!
Ugyanez a húsra, tejtermékekre, szőlőre, borra...
Amikor a felsőoktatást kezdték lebontani: Minek annyi diplomás, mérnök, satöbbi.
Persze, legyen csak sok pénzügyes!
A MERCEDES-eket is biztos pénzügyesek reszelgetik a gyárban.
A marketing is igazi húzóágazat.
Ha valaki igazi pénzt akar keresni, az menjen marketingesnek!
Csak ha kizárólag pénzügyesek, marketingesek és munkanélküliek lézengenek itt majd, ki fog termelni?
Mit eszünk majd?
Szórólapot meg értéktelen részvényt?

Most pedig:
Minap olvasom, hogy nincs elég diplomás fizikus, villamosmérnök, ilyesmi, és a magyar elektronikai cégek létszámigényét sem látja el a frissdiplomás felhozatal.
Minap olvasom, hogy a világban nő a feszültség: A mezőgazdaság nem győzi ellátni az igényeket: őrjöngve keresik a gabonát, húst, élelmiszereket a VÁSÁRLÓERŐK.

Na most akkor ki szúrta el?
A paraszt aki szántott-vetett?
A melós aki termelt?
Az orvos?
A tanárok?

Mert ugye minddel volt már baj...
És nekünk - Melósoknak, orvosoknak, parasztoknak, mérnököknek, tanaraknak - harsogják már megint nap mint nap: Gondolkozzatok, hol szúrtátok el... Már megint mit szúrtok el... VIGYÁZAT, JÖN MEGINT A VÁLSÁG...

És Soros és a válságok főszereplői (fő szervezői) nem vesztették el a hitelüket, megint magyaráznak, jöhet az új válság-forduló.
Megint kaszáljon Buffet 1 MILLIÁRD DOLCSIT 1 HÉT ALATT, megint spekuláljon Soros a Forint (és ezzel saját magyar népe) ellen, a másik épp megvásárolja az USA 2. sz. legnagyobb vasútvonalát...

Hát persze, Gyerekek, JÖN A VÁLSÁG. Készítsétek a pénztárcáitokat...
 Vigyorog
« Utoljára szerkesztve: Február 17, 2010, 10:41:28 írta GyCsII » Naplózva

ifj. Gyurkócza Csaba
GyCsII

Taps/fütty arány: +88/-82

« Válasz #459 Dátum: Február 17, 2010, 16:14:48 »

Vigyorog Vigyorog Vigyorog

Ezt nem is ismertem. Erről beszélünk...

http://www.youtube.com/watch?v=u8G9yAZjD3Y

Ma a pénzügyi diktatúra a sikk, akik ügyesek, mind pénzügyesek.
Az állampolgár régebben komcsi volt, vagy nem volt komcsi - ez volt a divat.

És itt az új csodás pénzügyi elnyomás a zsebátvilágítás.
Itt van az új idő, új diktatúra jő, a nagy közpénz-lenyúlás.

Ma vagy pénzügyis vagy, avagy nem vagy az,
nem vagy pénzügyi? Tied a güri.
A diktatúra máma már pénzügyi, zsebedben kutatva mutat utat.

A régi jó puha komcsi diktatúra helyett a pénzügyi jött,
amely már ott lapult, készen, hogy ránk nyomul, a vén Kádár háta mögött.

Régen a zsaru sliccedbe nyúlhatott, ha politikailag ért gyanú.
Ma már a zsebed kutatja át a szerv, és a pénzügyisnél van az adu.

De mást ma sem tehetsz, legföljebb elmehetsz demokráciádba be.
De mást ma sem tehetsz, ugyanúgy elmehetsz az édesanyádba be.

Máma az ügyesek mind pénzügyesek, nem párttagok.
Ma már a pénzügyi diktatúra kisfia vagyok.

Ő mutat új utat, míg zsebedben kutat, ahogy a zsebtolvajok.
Ő mutat új utat, míg zsebedben kutat, ahogy a zsebtolvajok.

A függöny fölment, itt az új felvonás, ma az ügyesek mind pénzügyesek.
Az ő gyerekük mehet Oxfordba majd, a tied marad állni a sarat.

Lám itt a pénzügyi diktatúra, ni, kövesd az új divatot,
ne hagyjad el magad, dugd az aranyat, mostantól lopni fogok.

Ha már a pénzügyesek olyan ügyesek, hát jó. raboljanak,
de hát akkor e kormiliőben lopni is szabad.

Lopd vissza tőlük azt, amit ők állami szinten leakasztanak,
ne csak a rossz, duhaj pénzügyi vérvonal jusson el Oxfordba majd.

(Cseh Tamás)
Naplózva

ifj. Gyurkócza Csaba
Raven
Új tag

Taps/fütty arány: +25/-22

« Válasz #460 Dátum: Február 18, 2010, 18:58:57 »

Kedves GyCsII!

Ezért a versért, meg az előző írásodért kaptál tőlem 1 karmát!

Csak így tovább!
Naplózva
Raven
Új tag

« Válasz #461 Dátum: Március 01, 2010, 16:51:27 »

AHOL A NARANCS MEG A SZEGFŰ ÖSSZEÉR

Nem én írtam - találtam!

Számomra, és gondolom sok más motorsportot kedvelő ember számára is örömteli volt az a 2008. júliusában bejelentett hír, miszerint MotoGP versenypálya épül a Somogy megyei Sávolyon.

A bejelentést természetesen hatalmas médiafelhajtás követte, ahol a vezető somogyi emeszpések, Újhelyi elvtárssal egyetemben, egymás sarkát taposva próbáltak minél nagyobb szeletet kihasítani a dicsőségtortából.

„Igen, megcsináltuk” – harsogták, pedig akkor még se a földterület, se az elképzeléseket tükröző szabályozási terv, se a községi szennyvízhálózat és persze a hozzákapcsolódó szennyvíztisztító sem állt rendelkezésre. Az utóbbi kettő pedig a legkardinálisabb kérdés, hisz a Balaton-törvény hatálya alá eső településeken, kis túlzással még egy kutyaólat sem lehet felépíteni ezek megléte nélkül. Sávoly pedig - lévén a tó mindössze 15 km - ide tartozik.

Azonban ez, az elvtársakat az önfényezésben nem nagyon zavarta. Lerakták az alapkövet, pózoltak egyet Talmácsival, és bőszen mosolyogtak a kamerákba. Közben pedig eltelt pár hét és kiderült, hogy a tervezett pálya alatt egy nagy nyomású gázvezeték húzódik, amit valahogy a tervezők elfelejtettek figyelembe venni. Aztán jött a következő felismerés: a környék régészetileg érintett, őskori és Árpád-kori leletek vannak a leendő lelátó alatt, ami miatt feltárások szükségesek. Egyébként meg az egész terület mezőgazdasági művelés alatt álló külterületi szántó. Értsd: búzaföld, amit ki kell vonni a művelésből. Arról már nem is beszélve, hogy az egész projektet beperelte egy sávolyi ingatlanérdekeltségekkel rendelkező magánszemély, mert állítólag a tulajdonában vannak azok az ingatlanok, ahol a pálya alapköve és az egyik bejárata található.

Mint látható az előkészítés enyhén szólva sem volt problémamentes, de talán a dilettáns szó azt hiszem, találóbb rá. A szkeptikusokban már akkor felmerült a kérdés, hogy vajon kik ezek a „nagyon rutinos” spanyol befektetők? És egyáltalán milyen csoportok állnak a beruházást bonyolító a Grupo Milton cégcsoport mögött?

Azonban a kételkedők hangját elnyomta a propaganda szöveg. Ment a folyamatos vakítás a munkák menetéről, hogy azok milyen jól és mennyire az ütemterveknek megfelelően haladnak. Aztán, ahogy közeledett az elvileg szeptemberre szervezett verseny ideje, úgy vált egyre egyértelműbbé, hogy a területen sok mindent lehet majd rendezni, de tömegrendezvényt biztosan nem. Hacsak nem egy össznépi sárdobálást.

Azonban az sem lett. Meg persze pálya sem. A 2009-es Magyar Nagydíjat törölték a versenynaptárból.

De a vakítás ezután se állt le. Továbbra is mind a befektetői, mind a kormányzati körökből azt bizonygatták, hogy a pálya hamarosan megépül, azonban a nem hivatalos infók komoly pénzügyi problémákról kezdtek szólni.

Az eredeti koncepció szerint, a sávolyi beruházói kör része lett volna a spanyol Bancaja bank is, ám ők a válság hatására vagy, mert rájöttek valamire, kivonultak a projekt finanszírozásából. Ekkor a Grupo Milton úgy döntött, hogy segítséget kér a magyar államtól. Az új elképzelések most már arról szóltak, hogy a pályaépítés oroszlánrészét a Sedesa spanyol ingatlancég, míg a kisebbiket a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) beruházási kölcsön formájában állja majd.

A tárgyalások megkezdődtek, azonban a spanyolok hozzáállása a dolgokhoz, még az MFB vezetőit is meglepte, mivel úgy akartak pénzhez jutni, hogy nem csatoltak a papírokhoz se részletes hitelkérelmet, se üzleti tervet. Amikor ezt szóvá tették nekik, akkor meg elindult a hőbörgés, hogy a bank miért akadályozza a projekt folytatását, és különben is, ha 2010-ben is elmarad a verseny, Magyarország elveszíti a rendezési jogot.

Gondolom, most sokakban felmerül a kérdés: Mégis hogy jön egy hitelkérő ahhoz, hogy ő szabja a feltételeket? A kérdés valóban helyénvaló és csak egyetlen válasz tűnik valószínűnek: Ezt a pénzt már valakik odaígérték nekik, és így biztosak lehettek a dolgukban.

Hogy milyen harcok mehettek a háttérben, az még nem derült ki, de végül is meglepő módon az MFB illetékesei megmakacsolták magukat és arra a következtetésre jutottak, hogy „a banki módszerekkel nem számszerűsíthető nemzetgazdasági előnyökre és az ügylet kockázataira való tekintettel” állami készfizető kezességre van szükség a hitel odaítéléséhez. Magyarul alkalmatlannak és túl kockázatosnak találták a projekt előkészítését és magát az egész ügyet ahhoz, hogy azt megfinanszírozzák.

Közben egyre többen kezdtek suttogni arról, hogy nem hogy pénz nincs a befektetői oldalon, de igazából spanyol befektetők sincsenek, és hogy az egész ügy messze nem olyan tiszta, mint amilyenek az eleinte látszott. Aztán kibukott az is, hogy a spanyolnak mondott Grupo Milton annyira spanyol, mint nagyjából te, kedves olvasó, aki ezeket a sorokat olvasod.

A saját állítása szerint nyolcvanhét céget összefogó, spanyol központú Grupo Milton holdingot az interneten csak Magyarországon emlegetik, másutt nincs nyoma. A cég honlapját, ahol kizárólag magyarországi és romániai ingatlanprojekteket kínálnak az érdeklődőknek, 2008 februárjában jegyeztette be Mészáros Alexandra a Milton 2006 s.l. nevű spanyol cég nevében.

Az oldalról természetesen nem derül ki, hogy mely cégek tartoznak még a spanyol holding tagjai közé, azonban az biztos, hogy a Milton 2006 s.l. a cégnyilvántartás tanúsága szerint, 2008 óta számos spanyol nevű projektcéget alapított Magyarországon.

De ki áll a Milton 2006 s.l mögött?

A spanyol céginformációk szerint a Milton 2006 s.l. nevű valenciai céget 2006-ban alapították, vezetői Kovács Bence János és Mészáros Alexandra. Az adatok szerint a cégnek velük együtt összesen három alkalmazottja van.

Kovács Bence János egyébként 54 milliárd forintra becsült magánvagyonával két éve a tizedik leggazdagabb magyarként szerepel az ilyen jellegű kiadványokban. Érdemes róla tudni, hogy alig 18 évesen hagyta el az országot, majd Afrikán és Németországon keresztül vezetett az útja Spanyolországba. Azonban már e rövid itthoni pályafutása alatt beírta magát a bírósági jegyzőkönyvekbe. A neten fellelhető információk szerint 1995-ben 5 rendbeli csalás bűntettében, 1 rendbeli közokirat-hamisítás bűntettében és 5 rendbeli magánokirat-hamisítás vétségében a bíróság felfüggesztve, 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte.

És a történet innentől már az ismert magyar mutyivilág kitaposott ösvényén halad tovább.

Varga István gazdasági miniszter tavaly novemberben, nem törődve a banki vezetők fenntartásaival, határozatban utasítja a Magyar Fejlesztési Bankot (MFB), hogy nyújtson beruházási kölcsönt a pálya megépítésére. A kormányhatározatnak és a miniszteri utasításnak megfelelően az MFB tavaly november 30-án kötelező érvényű finanszírozási ajánlatot tesz Kovácséknak a beruházási kölcsönre és az ahhoz kapcsolódó áfahitelre.

A pénzügyi akciót a kormány egy megvalósíthatósági tanulmánnyal támasztja alá, és ez alapján közel 75 millió euró (nagyjából 20 milliárd forint) költségvetési forrás odaítéléséről dönt. Egyúttal készfizető kezességet vállal további 15 milliárd forintnyi MFB-hitel 80 százalékára is.

Ezután nem meglepő módon a megvalósíthatósági tanulmányt titkosítják.

Azonban annyi kiderül, hogy az államilag garantált óriáshitelt az Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft (SMF Kft) kapja, ami mögött egyedüli tulajdonosként a spanyol Worldwide Circuit Management S. L áll, aki egyúttal a megépítendő versenypálya üzemeltetésére alapított Balatonring Zrt 70 százalékos tulajdonosa is. Az SMF Kft veszi fel a hitelt, költi el az önerőt és lesz a pálya tulajdonosa, a magyar állam csak az üzemeltetésben vesz részt az állami tulajdonú Magyar Turizmus Zrt-n keresztül, amely a Balatonring Zrt 30 százalékos tulajdonrészét kapja. A kormányhatározat értelmében ugyanakkor a Magyar Turizmus Zrt költségvetési forrásból állja a MotoGP évi 5 millió eurós (közel 1,5 milliárd forintos) licenszdíját is, amit a jogtulajdonos Dorna Motorsportnak kell megfizetni.

Mint látható a támogatást a legnagyobb jóindulattal sem lehet nagyvonalúnak nevezni, mert annak van egy sokkal pontosabb neve is. Úgy hívják, hogy hűtlen kezelés.

Nem kell gazdasági szakembernek lenni ahhoz, hogy felvetődjön bennünk a kérdés: Vajon miért jó üzlet az államnak az a konstrukció, amiben az állami pénzből épülő versenypálya és az állami pénzből finanszírozott jogdíj hasznainak túlnyomó része egy külföldi magáncéghez kerül?

Azonban úgy látszik, ez valahogy mégsem jutott, vagy nem akart az eszébe jutni senkinek sem. Vajon ilyenkor hol vannak a nagy narancsos leleplezők? Hol a HírTV, hol vannak a megmondó emberek?

Nem véletlen, hogy nem találjuk őket.

A beruházás projektmenedzsmentjével megbízott Grupo Milton Management Zrt politikai kapcsolatrendszere finoman szólva is kiterjedt. A cég bőkezűen, 300 millió forinttal támogatta a Fehérvár FC focicsapatot, amely szorosan együttműködik az OV által alapított felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával, de korábban az Ujhelyi István szocialista politikus érdekeltségi körébe tartozó szegedi kézilabdacsapattól sem sajnált 50 milliót. Érdemes még megjegyezni, hogy a Grupo Miltonnak dolgozik az Advocon Kft is, ami Nagy Balázsnak, Ujhelyi volt kabinetfőnökének és titkárságvezetőjének tanácsadó cége.

Ha esetleg valakinek ezen a történeten kívül is ismerősen csengene a Grupo Milton neve, az nem téved. Ez a cégcsoport az elmúlt években több nagyprojektben is feltűnt Magyarországon. Ötmilliárd forintért vásárolt önkormányzati ingatlanokat Pécsett, földterületeket szerzett Tárnokon, Székesfehérváron és Pátyon is.

Igen, Pátyon. Igen, ez az az ügy, ami miatt Pörzse Sándor eljött az Echo tévétől. Ez az a történet, ami nem kerülhetett adásba, mert szélesebb körben is kiderült volna, hogy a golfpálya építési tervekkel kezdődött elképzelések a végére, egy gigantikus lakópark építési tervvé nőtték ki magukat, amit a környékbeliek találóan csak „kibucosodás” neveznek, és ami Zsámbéki-medence páratlan gazdagságú környezetét nagymértékben fenyegeti.

Ez az a történet, amire Pörzse Sanyi csak annyit mondott: Sokat gondolkodtam, vajon mi is történhetett. Két magyarázat lehetséges. Vagy a legnagyobb jobboldali sajtóorgánumok, - mint a HírTV, az Echo TV, a Magyar Hírlap, a Magyar Nemzet - úgynevezett védelmi pénzt kaptak az ügyben érintett vállalkozásoktól a hallgatásukért cserébe – például reklámok megrendelésével -, ahogy a Strabag esetében is történt. Vagy a másik elképzelhető verzió szerint a pátyi események mögött olyan politikai erő áll, amelyet az említett orgánumok lakáj módon kiszolgálnak.

És így szépen össze is érnek a körök. Mint látható, ezen a szinten már nincsen külön szegfű, meg külön narancs. Csak lezsírozott ügyek vannak és egy velejéig rohadt rendszer, amit az elmúlt 20 évben szinte tökéletesre fejlesztettek.

És végül, még egy utolsó gondolat Sávolyról. Az adóforintokból kiadott 35 milliárd forint nagyon sok pénz. Lényegében azt jelenti, hogy az egész beruházás állami pénzen valósul meg úgy, hogy a hasznát majd egy magáncég teszi zsebre. Ebből az összegből lehetne építeni két Duna-hidat, lecsatornázhatnának belőle 40 Balaton-parti települést, de elég lenne 17 új óvoda építésére is.

És ez csak egy ügy, de vajon hány ilyen lehet még?

(gabeebee - radicalpuzzle.blogspot)
Naplózva
Raven
Új tag

« Válasz #462 Dátum: Március 24, 2010, 11:29:37 »

Kedves Fórumozók!

Aki még abban az álomképben ringatja magát, hogy az Euro bevezetése után itt kánaán lesz, annak fel kell, hogy nyissam a narancsos csipától beragadt szemét,  Vigyorog hogy az Euronak befellegzett. És ezzel az uniónak is. Komoly közgazdászok nem adnak 10 évet sem arra, hogy az eorozóna bedöglik.  A globalizáció végleg megbukni látszik, mert olyan neoliberális doktrínán alapszik, amely működésének az előfeltétele a folyamatos gazdasági növekedés.

Hát ez pedig lufi.

Gondoljunk csak az energiahordozók és a nyersanyagok véges voltára!

A jövő a lokalitásé. Önellátóan, helyben, és amiből többlet van, az képezhet cserealapot bármihez.

De hát nem ezt tartalmazza a Jobbik programja?

És csak a Jobbiké? A többié miért nem?

Hogy szerény kis véleményemet megtámogassam, leközlöm az alábbi újságkivágást:

A LEGKISEBB ROSSZ AZ EUROZÓNA FELBOMLÁSA LENNE

Az euróövezet tagországai két csoportra oszthatók: a fiskális szigort alkalmazó, exportra termelő gazdaságokra és a hitelből fogyasztó, lassabban növekvő államokra.Martin Taylor közgazdász, a Barclays egykori vezére szerint a közös valuta csak akkor lehetett volna működőképes, ha az euróövezet tagállamainak gazdaságpolitikája közeledett volna egymáshoz.

A közös fizetőeszköz bevezetése előtt az európai államok közül a lassabb gazdasági növekedés produkálók a nemzeti valuták leértékelésével oldották meg a versenyképesség fokozását. Az euró bevezetése óta erre azonban nincs lehetőség, így viszont a monetáris unió tagállamainak egy része nem képes versenyezni a német vállalatokkal.

Az euró létrehozásakor mindenki azt remélte, hogy közelíteni lehet egymáshoz az európai gazdaságokat. Ez azonban nem így lett: az exportőrök (elsősorban Németország) még aktívabbá váltak a külkereskedelemben, a kevésbé versenyképes államok viszont az olcsó hiteleknek és a közös fizetőeszköznek hála még könnyebben jutottak olcsó hitelhez, így még inkább eladósodtak.

Taylor szerint mára bebizonyosodott, hogy az euró nem működőképes. A legkisebb rossz a diszfunkcionális monetáris unió felbontása lenne. Ezzel jól járna Németország, hiszen nem kellene kisegítenie a csőd szélén álló európai országokat. A saját valutára váltó lassabb gazdaságok pedig leértékelhetnék a fizetőeszközüket, ami esélyt teremtene a növekedésre.

(Financial Times, Glóbusz)

Kérem szépen, miért nem brekeg erről az igen tisztelt Vezénylő Tábornok Úr?

Narancsosék nem képesek felismerni a valódi veszélyeket, és Kövér Laca - egykori titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter - is csak a Jobbik lejáratásában érdekelt?

Ők ne lennének tisztában a tényekkel?

Dehogynem, nagyon is tisztában vannak. Csakhogy azzal is tisztában vannak, hogy a lakosság túlnyomó része ezekről a tényekről mit sem tud. A legszomorúbb, hogy ha tud is, nem érdekli, vagy nem érti.

Wass Albert igen találóan írta:

"Háromféle ember van ebben az országban,.. háromféle magyar. Mind a három egyezik abban, hogy elégedetlen a világgal, a kormánnyal, ami ennek a világnak a nyakán ül, a rendszerrel, mindennel. Panaszkodnak, morognak, keseregnek, átkozódnak. Aztán egy részük úgy próbálja megoldani a maga bajait, hogy kiszolgálja a hatalmon lévőket. Csatlakozik hozzájuk. Hasán csúszik, farkát csóválja, s ha odalöknek neki egy koncot, s befogadják cselédnek, akkor veszettebb lesz a veszett kutyánál, marósabb a vad farkasnál, kegyetlenebb az ellenségnél, kommunistább a kommunistánál, csakhogy bebizonyítsa a maga hűségét, és nagyobb koncot kapjon érte.

Egy másik részük az ellenkezőjét teszi: feláll a két lábára és verekszik. Védi azt, amiről úgy érzi, hogy az övé. A maga jussát az élethez. A maga jussát a szabadsághoz. A maga jussát ehhez a földhöz, melyen született, s mely a hazája. Verekszik másokért is, mindenkiért. A mások jussáért, a mások szabadságáért. A még csak meg sem születettekért is verekszik. Mindenkiért és mindenki helyett.

Aztán van a harmadik csoport, a nagy csoport, amit úgyis nevezhetünk: a nép. Akinek nincsen arca, sem rossz, sem jó. Sem szép, sem csúnya. Se nem hős, se nem áruló. Senki és semmi. Tömeg. Nyáj. Nem tesz se jót, se rosszat. Semmit se tesz. Csak meghúzódik és vár. És mint a fű a rátaposó láb alatt, meghajlik, meggörbed tűr, mindent eltűr, s amikor tovább lép a nagy láb, akkor lassan felegyenesedik megint. De sohasem egészen. Egy kissé mindég meghajolva marad, készen arra, hogy újra lelapuljon egy másik láb alatt. Érted? Eszébe sem jut, hogy tegyen valamit a rátaposó láb ellen, megvágja, megszúrja, küzdjön ellene, kockázatot vállaljon jussáért, a szabadságáért, bármiért, érted?

Ez a nagy tömeg. Ez a nép."

Kedves Fórumozók!

Ismerjük már fel magunk között azokat, akik ezekbe a kategóriákba beilleszthetőek! Kezdve a falu vezetőitől, az utolsó éppen felnőttkorba lépőig bezárólag!

Aztán ha felismertétek, akkor kezeljétek is őket úgy, ahogyan kell. Vessétek meg a helyezkedő, haszonleső megalkuvókat, segítsétek azokat, akik mások helyett is harcolnak, és nyissátok fel a szemét a passzív népnek.

Mondjátok el nekik, hogy a választás nem arról szól, hogy a dávidmajori szavazóhelyiségben a harangozó összevont szemöldökkel "biztatja" a szegény, tudatlan munkásembert, hogy: "aztán tudd ám, hogy hova kell tenni az X-et!"

A választás nem arról szól, hogy arra a pártra "kell" szavazni, amely a legnagyobb manipulatív erejénél fogva a nép többségét ámítja, becsapja, és talpnyalók népes holdudvara veszi körbe, várva a lepottyanó zsíros koncot, hanem arról, hogy hiszünk-e továbbra is az elmúlt 20 év "parlamenti elitjének", vagy sem.

Hogy merünk-e kételkedni a média által reklámozott "igazságokban"?

Hogy lesz-e elegendő erő és hit a magyar népben arra, hogy rálépjen arra az ösvényre, amely igaz, hogy meredekebb, göröngyösebb, de nem a szakadék felé visz, hanem felfelé?

Hogy ki merünk-e állni az érdekeink mellett?

Ezt hirdessétek igaz lelkiismerettel.

Naplózva
odon
Vendég
« Válasz #463 Dátum: Március 24, 2010, 16:18:25 »

Idézet
Mondjátok el nekik, hogy a választás nem arról szól, hogy a dávidmajori szavazóhelyiségben a harangozó összevont szemöldökkel "biztatja" a szegény, tudatlan munkásembert, hogy: "aztán tudd ám, hogy hova kell tenni az X-et!"

RAVEN, 1 ippon!!!
 Vigyorog Vigyorog Vigyorog Vigyorog Vigyorog
Naplózva
jégmadár

-soha ne add fel!-

« Válasz #464 Dátum: április 05, 2010, 15:29:23 »

Kedves Fórumozók!

Azért lássuk be, hogy adott az Országunk beágyazódása a világban éa a mozgástér elég kicsi, de nem lehetetlen.
Ezért szerintem van egy reális kerete a mai Mgyar helyzetnek.

Nekünk, szocialistáknak, hogy is mondjam, sportnyelven szólva nem maradt más hátra, mint hogy főlköpjünk jó magasra és alá álljunk, huljon ránk a népharag, bár azért belátható, hogy nem az egyszerű párttagok lopták ki az Ország szemét.Azért ne várjátok el, hogy máshova szavazzunk, vagy netán más pártba lépjünk, hiszen az köpönyeg forgatás lenne.Marad tehát a bizakodás, hogy lesz még egy nem lopós , korszerű Szocdem Párt.

Nyílván való, hogy a nemzeti radikálisaktól sem várható el, hogy taktikázzanak és ne oda szavazzanak ahová a szivük diktálja, tehát szavazzanak a Jobbikra.

Akik egy konzervativ technokrata irányt látnak jónak, nyílván szavazzanak az MDF-re, legjobb a programjuk a válságra(tudományosan,de az életben?).

Aki mazzochista az választhatja a többi kis Pártot.

Akik Fidesz Pártiak nyílván oda szavaznak.

Akik bizonytalanok azoknak szintén a Fideszt javaslom, mert a választási esélyeket latolgatva Nekik van a legnagyobb esélyük a kormányzásra és fontos, hogy akik kormányoznak majd, ne koalíciós vitákkal és a kétharmad hiányával legyenek elfoglava, hiszen a várható ellenzékük sem lesz jobb, mint Ők voltak.

Ugyanis kőkemény reformokat kell végrehajtaniuk.
Nem eshetünk újra abba a hibába, hogy minnél rosszabb az Ország helyzete, annál jobb az ellenzéknek.

Még egy elbukott reform próbálkozást nem bírunk ki.
« Utoljára szerkesztve: április 05, 2010, 15:31:25 írta jégmadár » Naplózva

Oldalak: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 35
  Nyomtatás  

Ugrás: