Etyek fórum
Szeptember 07, 2010, 02:03:11 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: Tisztelt Fórumlátogatók!

A választások tisztaságának érdekében nyomatékosan kérek mindenkit, hogy a Webetyek Fórumon próbáljon meg indulatok nélküli, a fórum szabályzatát nem sértő hozzászólásokat írni!

Köszönettel:

Admin

WebEtyek   Fórum főoldal   Súgó Bejelentkezés Regisztráció Szabályzat  
Oldalak: [1]
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Pár kérdés  (Megtekintve 477 alkalommal)
Anonimus
Új tag

Taps/fütty arány: +4/-3
Nem elérhető Nem elérhető

« Dátum: Március 09, 2010, 21:27:14 »

Kedves fórumozók, Etyekiek, Emberek!

Negyedszerre próbálom megfogalmazni mondanivalót, szépen kifejtve, de azt gondolom hogy mivel ez egy fórum, madj úgyis jönnek észrevételek, kérdések és válaszok, ezért csak egy vitaindítót post-al kezdenék. Ez a topik volt a legszinpatikusabb a számomra, ha nem idevaló, arról az Admin majd gondoskodik. Nem igazán politikai jelleggel tenném fel kérdésemet, pusztán józan emberi kérdéseket próbálok megfogalmazi, és hasonló képpen várnám a válaszokat is. Tehát aki inkább meg szeretne győzni hogy az MSZP/FIDESZ/Jobbik/LMP...stb a megfelelő párt, az rossz helyen kutat.

Az első kérdésem, hogy valyon akik a parlamentben ülnek, tanultak történelmet szerintetek?
Naplózva
Anonimus
Új tag

« Válasz #1 Dátum: Március 09, 2010, 21:58:21 »

Bocsáss meg, de attól tartok nem értesz, mit ebben az országba oly sokan nem értenek semmit Szomorú. Ha nem lenne világos egy gyor történelmi látkép, kezdve mondjuk a legégetőbbel az 1920-30-as világválsággal. Gondolom mindenki ismeri Kaynes, angol közgazdász nevét. Néhány pontot kiemelve:
  • az állam beavatkozása a gazdaságba---> állami beruházások
  • költségvetés, árak/bérek ellenőrzése
  • munkahelyek teremtés, pl:
    • infrastruktóra fejlesztése
    • szociális intézkedések
    • szociális intézkedések
  • Egy híressé vált mondanata, amit a közgazdaságtan alapkövének tekintenek: "Adóemeléssel gazdasági válságot megoldani nem lehet"
Ennyi azthiszem elég is lesz. Ezek után gondolom mindenki hallot Roosevelt "New Deal" programjáról...de nem szeretném ismételni magamat.

De hogy ne csak Amcsiföldről regéljek: Az I.vh után magarország gazdasága romokban van, Őszirózsás forradalmat és a KMP-t átugorva nézzük meg Horthy-t majd Bethlent...erről is kell írnom; nem teszem.

Ki az a csimi, és miből is látod hogy tőle jött volna? IP ? Tán admin vagy? Mail cím, az SMF-nem kér visszaigazolást, azt adok meg amit akarok. Vagy talán...He Mindegy nem kötözködni szeretnék.
Naplózva
Anonimus
Új tag

« Válasz #2 Dátum: Március 09, 2010, 22:10:21 »

Nem hinném hogy törnöm kéne a fejemt... Pontosan miylen iylenre gondolsz? Az hogy "te mindent látsz", mégis kinek gondolod magad? Abból amiylen stílusban válaszolsz, nem gondolnám hogy átfogó ismeretekkel rendelkeznél történelmi, vagy bármely téren. Ha tévednék, akkor elnézésedet kérem, visont akkor a te postoddal van gond.
« Utoljára szerkesztve: Március 09, 2010, 22:23:01 írta Anonimus » Naplózva
Anonimus
Új tag

« Válasz #3 Dátum: Március 09, 2010, 22:50:33 »

Nem kívánom felfedni magam, de taáln hiba is volt elindítanom ezt a beszélgetést ... harcos, bőven elég hogy Én tudom hogy ki vagy TE...
Naplózva
Admin
Administrator
Etyeki baráti klub tagja.

Taps/fütty arány: +47/-11

« Válasz #4 Dátum: Március 09, 2010, 23:02:18 »

Anonimus!

Örülök, hogy szimpatikusnak találtad a A komolyan beszélek fórumot. Csak pont a lényeget nem vetted észre, hogy az a fórum azért van, hogy oda komoly hozzászólások menjenek, amikhez fel lehet vállalni a nevünket.

Nem volt hiba elindítani ezt a beszélgetést, szerintem lesznek majd válaszok...

admin
Naplózva
Anonimus
Új tag

« Válasz #5 Dátum: Március 10, 2010, 15:39:27 »

Örülök hogy így látod kedves Admin, és a "harcoshoz" hasonló post-ok elkerülése végett szeretném jelezni, hogy a fenti kérdésem asszociatív jellegű...
Naplózva
fenyves

Taps/fütty arány: +145/-2277

« Válasz #6 Dátum: Március 10, 2010, 16:11:20 »

OK! anonimusz.
Kerdezz,mert eddig csak hablaty az egesz amit irtal. Szedd össze magad,mert nem tudunk követni. Ideztel, vagy közöltel valamit? Lassan en is olyan leszek mint egyesek,hogy kellene egy ertelmezöszotar.

En vilagosan kerdem, kik azok a harcoshoz hasonlo post-ok?

Fatman nevü forumtarsunk trolloknak nevezi azokat,akik nem vele-velük.....ertenek egyet.
Mindent kiforgattok a ti szajizetek szerint.

ujabb kerdesek:
Te ismered Harcost?
Ez legyen nekünk eleg?
Mi ez a hülyeseg?

Nem  muszaly valaszolnod,mert en ismerlek teged, Öt, Öket,titeket.

Nos halljuk a te Asszociativ jellegü kerdesed, de Magyar-ul.
Naplózva
jégmadár

Taps/fütty arány: +73/-25

-soha ne add fel!-

« Válasz #7 Dátum: Március 10, 2010, 17:34:30 »

Olvastam valahol:

Etyeki történet
2009. november 03. kedd, 20:20 Nádpor Norbert  E-mail Adjon az Isten mindenkinek szebb jövőt!
Októberben megalakultunk mint az etyeki Jobbik szervezet, mozgalom, tele lelkesedéssel, céllal és hazaszeretettel.

Sajnos nálunk is megmutatkoznak a tehetetlen és a hozzánk hasonlóan gondolkodók számára is alkalmatlan politikai vezetés minden hátrányai.Valamilyen oknál fogva a képviselő testület nem bír megtűrni maga mellett egyetlen egy a polgárok által demokratikusan megválasztott polgármestert sem. Hogy ennek mi a a valós oka, (mint ok-okozati összefüggés) azt soha nem közölték a polgárokkal az emberek csak azt látják, hogy valami nincsen rendben. Sajnos a közbiztonság romló tendenciákat mutat a polgárőr akinek érdekes múltja van esetleg a főútvonalon tesz egy-egy kört mialatt a peremterületeken lévő ingatlanok veszélyben vannak nem egy betörésről tudunk. Az óvoda területén este nem ajánlatos közlekedni gyalog, mert baja eshet bárkinek ami tavaly is megtörtént egy etyeki zenekarban játszó férfival, nemcsak bántalmazták, de a réztrombitáját is elvették. Az utak és járdák egyre inkább elhasználódnak, mellékesen megjegyzem, tavaly 18 millió forintot költöttek a fő és mellékutak megjavítására foltozására és ezt hosszútávú befektetésnek szánták,hát ez a polgármesteri hivatalban lévők munkája, miközben az iskola nem tudja hétvégén fűteni a tantermeket, kabátban ülnek a gyerekek reggelente hétfőnként.

Megkezdtük munkánkat: első ízben elkezdtük rendbe tenni a Magyar kút (innen indult Etyek történelme) területét, amire szintén nincsen pénz(állítólag).Nekünk nem kellett hozzá egyetlen fillér sem, elég volt hozzá a szívünk és az elszántság, hogy - bár kevesen vagyunk - de megmutatjuk, mit jelent az összefogás az anyagi haszonszerzés vágya nélkül. Jó érzés volt a járókelők biztató, elismerő,és dicsérő szavaik. Senki sem botránkozott meg, hogy mit csinálunk, örömmel nézték.

Célunk, hogy a valóság tényeinek megfelelően legyenek tájékoztatva az emberek legyen beleszólásuk a falu életébe, akkor, amikor ők akarnak és nem akkor, amikor megengedik nekik, tudják mire és hova megy a pénz, mik a távlati tervek és mit szeretnének. Ne egy Demján Sándor,vagy Rókusfalvi Pál szabja meg a közösségek életét megkérdezésük nélkül.

Ne a képviselő testület hisztériája legyen a központi napirend a már állandósult két polgármesteri választások között, mikor létezésük is megkérdőjelezendő, hiszen minden téren megbukott. Legyen a napirend az iskola, óvoda, orvosi rendelők védőnői hivatal és az utak járhatósága nem utolsósorban a közbiztonság megerősítése.

Szeretném a Zsámbék medencében élő jobbikos tagokat vezetőket megkérni arra, hogy nézzünk közösen utána annak a Talentis elnevezésű programanak (ami az egész medencét magába öleli), hogy mik a terveik a függönyök mögött, kiknek akarnak szép életet,egyetemvárost, virágzó vidéket. Kik a valódi befektetők, honnan van rá anyagi háttér, és miért nem rendíti meg még a gazdasági világválság sem ezt a tervet, ami ,azt hiszem, önmagáért beszél!

2009.XI.03

Danisné P. Andrea  etyeki Jobbik tag.

Naplózva

-sohase mondd, hogy soha-
jégmadár

-soha ne add fel!-

« Válasz #8 Dátum: Március 10, 2010, 17:49:23 »

Még egy morzsa a Jobbik Fejérmegyei Honlapjáról.:

MÉMCSA Etyek
2009. augusztus 06. csütörtök, 07:41 Jonny Etyeki borok, borút szervezés: Katra Ágnes, borutetyek@fibermail.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

termelői tej: CBA parkoló kedd, csütörtök: 7.00-11.00 14.00-17.00, szombat: 7.00-10.00
Naplózva

harcos

Taps/fütty arány: +69/-65

farkas

« Válasz #9 Dátum: Március 10, 2010, 19:31:12 »

Szia fenyves, és a többiek, itt a radikális szimpatizánsokra gondolok, más ne válaszoljon mert én nem fogok rá válaszolni előre is köszi, na tegnap fel raktam egy bejátszást a jud suss-ből, nem tudom láttátok e? ha nem nézzétek meg nagyon tanulságos, a kufáréknál nagy port kavart, ment ám a nácizás rendesen, de nem is ez a lényeg hanem az hogy meg nézzétek, youtoube üssétek be jud suss van egy három perces bejátszás katt rá, egyenlőre ennyi sziasztok szebb jövőt. 
Naplózva
Anonimus
Új tag

« Válasz #10 Dátum: Március 10, 2010, 21:15:05 »

Fenyfes:

A post nem más mint a hozzászólas, elnézést, gyakran fórumozok (nem itt) és már belém ivódott, így gondolom érthetőbb a hozzászólás. A második hozzászólásommal csak példázni szerettem volna, hogy a mostani kormány mennyire homlokegyenes mást csinál, mint az a "bevált" forma. Az MSZP kampánykiírásában láttam, hogy egy válságra nincs kidolgozott terv. Terv valóban nincs, de irányadó nagyon is, a véleményem szerint. Fatmant nem ismerem, elvégre csak pár napja vagyok jelen a forumon, de én mindenki hozzászólását elolvasom, és ha nem értek egyet, akkor azt NORMÁLIS hangnemben igyekszem tudtára adni, szerintem egy fórum célja nem mások megsértése, hanem aktív eszmecsere.

Jégmadár:
Amit írtál/beidéztél valóban érdekes, ám kicsit másképp látom én (legalábbis a TV közvetítések alapján). Elnézést kérek minden Tisztelt képviselőtől, de ami egy-egy ülés alkalmával történik, az nem hogy értelmetle, de lassan már nevetséges. Azzal viszont teljes mértékben egyet értek, hogy Etyek közbiztonsága és arculata kezd konvergálni (közelíteni) a nullával. Egyet értek abban is hogy ne Demján Sándor és Rókusfalvi Pál "igazgassa" Etyeket, ebben az ügyben mit is tett a testület. Pincefesztivál/Kezeslábos még mindig van! Ha annyira nem jó nekünk, miért is engedjük megtartani? Nem tudom elképzelni, hogy ne lehetne egy megfelelő megállapodással rendbe tenni az ügyeket.

Harcos:
Megkérnélek hogy magánjellegű beszélgetésre használd a fórum belső levelezését. Egyébként honnan tudod miylen szimpatizáns vagyok?
Naplózva
átlagember

Taps/fütty arány: +31/-51

« Válasz #11 Dátum: Március 11, 2010, 11:26:00 »

Még egy morzsa a Jobbik Fejérmegyei Honlapjáról.:

MÉMCSA Etyek
2009. augusztus 06. csütörtök, 07:41 Jonny Etyeki borok, borút szervezés: Katra Ágnes, borutetyek@fibermail.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

termelői tej: CBA parkoló kedd, csütörtök: 7.00-11.00 14.00-17.00, szombat: 7.00-10.00

Nem értem hogy kerülnek a fentiek ide?
A Borút nem politikai szervezet,szakmai,baráti együttműködés.
« Utoljára szerkesztve: Március 11, 2010, 11:28:43 írta átlagember » Naplózva
jégmadár

-soha ne add fel!-

« Válasz #12 Dátum: Március 11, 2010, 11:46:50 »

Én is így gondolom, de mint írtam a Jobbik fejérmegyei honlapján találtam rá.
Naplózva

Oldalak: [1]
  Nyomtatás  

Ugrás: