Lili
Etyeki baráti klub tagja.

Taps/fütty arány: +71/-29
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #60 Dátum: Február 06, 2010, 22:38:23 » |
|
február 4-i ülés 305. előterjesztés
Az eleje az idézett helyi adójogszabály, utána a számadatok. Szóval önkormányzati adóhatóság az önkormányzat jegyzője, a pénzügyi csoportvezető és az adóügyi előadók. "Folyó évi fizetési kötelezettség 100%-os teljesítése esetén az adóügyi köztisztviselőnek - a teljesítés évének decemberi besorolása szerint - kettő havi személyi alapbérének megfelelő összegű adóbeszedési jutalékot kell kifizetni. 95-100 % közötti adóbevétel teljesülése esetén annyiszor 10 %-kal kell csökkenteni az adóbeszedési jutalékot, ahány százalékponttal elmarad a teljesítés a 100 %-tól. A 100%-ot meghaladó teljesítés esetén pedig az adóbeszedési jutalékot annyiszor 10 %-kal emelten kell megállapítani, ahány százalékponttal az adóbevétel meghaladja a folyó évi előírást. A 110 % feletti teljesítésre jutalék nem számolható.
A kimutatás szerint sikerült elérni a 110 %-ot.
Eszerint jár a 100 %-ért 2 havi, azaz 200 %, utána 10 x 10% = 100 %, ami összesen 300 %, azaz három havi alapbér.
Vagy a két havi alapbért kell növelni 100 %-kal, ami négy havi alapbér? Valószínűleg így lehet, mert a Jegyző úr jutalmánál: 1.557.600,- / 389.400,- = 4
Ki tudja, hogy jó. De természetesen jogos a Polgármester úr észrevétele, mely szerint a Jegyző úr nem dolgozta végig az évet.
Már a január 27-i ülésen sem értettem egészen, miért olyan fontos ez a téma, hogy közel negyed órán keresztül kell erővel átverni a tárgyalását. Azután 4-én, amikor megtudtam az összeget, az én szemem is fennakadt (nem az előadók jutalmától). Ráadásul nem igazán hiszek benne, hogy a Jegyző úr ténylegesen végzett volna munkát az adóbehajtás terén, hacsak a kiküldött, mindenféle fenyegetést tartalmazó levelek szignálása nem számít annak.
Zólyomi úr a költségvetés kapcsán minimum háromszor nagyon méltányolta a Pénzügyi csoport vezetőjének erényeit, és mivel megnéztem a Polgármester úr elleni fegyelmi megindításának indoklását, a maradékról is van elképzelésem.
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: Február 07, 2010, 10:39:05 írta Lili »
|
Naplózva
|
|
|
|
jégmadár

Taps/fütty arány: +74/-25
Nem elérhető
-soha ne add fel!-
|
 |
« Válasz #61 Dátum: Február 07, 2010, 07:43:40 » |
|
Kedves Lili! Már éjjel olvastam az írásodat és gondoltam alszom egyet rá, nehogy én is elragadtassam magam, nagyon. Nekem már akkor furdalta az oldalamat, hogy mi a francért ne ismerhetné meg a polgármester a jelentős adótartozást felhalmozók listáját, hiszen ez még nem nyílvánosságra hozás. Netán valaki nem tudott volna kellő erővel hadakozni a polgi ellen, ha tudja, hogy aPolgármester is tudja.Ez most valahogy megvilágítja a Képviselő Úr háromszori tüsténkedését.  Üdv:jeges,a visszafogott
|
|
|
|
|
Naplózva
|
-sohase mondd, hogy soha-
|
|
|
Lili

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #62 Dátum: Február 07, 2010, 10:42:44 » |
|
Azért is jó ez a fórum, mert mindig tanulok...  Mondjuk én arra gondoltam, ki adott alapot a Polgármester úr elleni támadáshoz. Az én logikám azt diktálná, a falu első emberének joga lehetne név szerint is megismerni a mulasztókat, csak az adatvédelem miatt az információk bármilyen továbbadása tilos. Azt sem egészen értem, Etyeken miért jelent ilyen gondot az adónyilvántartás. Azon nem gondolkodtam el, mitől ilyen elégedett a testület a Csoportvezető úrral, ha sem a költségvetés, sem a pénzügyi beszámoló nem éri el a könyvvizsgálók szerint sem az elvárható szintet.
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: Február 07, 2010, 17:37:10 írta Lili »
|
Naplózva
|
|
|
|
Senki
Új tag
Taps/fütty arány: +109/-9
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #63 Dátum: Február 08, 2010, 10:07:26 » |
|
Üdv mindenkinek!
Kedvenc témámnál vagyunk. Úgy alakult, hogy könyvelőt kellett váltanunk. Voltam néhány könyvelőnél a környékben és amikor megemlítettem, hogy Etyeken van a cég mindenütt vagy sajnálkozó mosoly vagy dühös kifakadás volt az adóügyi osztály ténykedésének értékelése. Nem értettem több illetékes már kijelentette: "A nehezén már túl vagyunk!". És évek alatt nem sikerül kihozni egy normális egyenleget. Amikor a telefonba kiabáltam az ügyintézővel beígértek egy egyeztetést. Semmilyen megkeresést nem kaptam a mai napig az egyeztetés időpontjáról. Mit is akarunk jutalmazni? Aztán az egyik könyvelő megmagyarázta mit is jelent ez a "Nehezén túl vagyunk". Az egész adóügy átkerül az APEH-hez. Ők talán jobban fogják csinálni ha már helyi szinten valami miatt nem sikerült. Nekem nagyon furcsa, hogy a sok végrehajtással fenyegetőző "ügyfélbarát" levél helyett nem lehetett volna kiküldeni egy udvarias levelet időponttal, hogy egyeztessünk? Mindig befizettem az adót. Kell ez az erőből fenyegetőzés? Nem mindenki akarjak az adót elsumákolni. Összesen talán 1000-1500 vállalkozás lehet Etyeken, ez szerintem kezelhető személyre szabottan a mai technikai feltételek mellett.
Szóval odafigyelve, gondolkozva kellene dolgozni. Nem mindig más a hibás.
Senki
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
csima
Vendég
|
 |
« Válasz #64 Dátum: Február 08, 2010, 17:21:02 » |
|
Szia Senki!
Én tudok ajánlani neked egy könyvelőt: újra ugyanazt. Kicsit drága, kicsit távolabb van Etyektől, de érti a dolgát. Ő hivatalból kommunikál az Önkormányzattal, és az Apehhel, így az neked nem maradhat sem feladatod, sem idegbajod.
Üdv: Csimax
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
tizedes
Új tag
Taps/fütty arány: +28/-10
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #65 Dátum: Február 08, 2010, 19:34:56 » |
|
Sziasztok!
Én Lilinek a testületi ülésről szóló beszámolójában (köszönet a beszámolóért meg a levezetésért) leírt 4 milliós jutalomosztást olvasva vontam össze a szemöldökömet, tulajdonképpen ez csapta ki nálam a biztosítékot, miután elolvastam az előterjesztést. Ez egyszerűen a pofátlanság kategóriába tartozik. Vajon saját vállalkozásaikat is ilyen nagyvonalúan kezelik a Képviselő Urak? Nemrég hitelt kellett a működésre felvenni, most pedig ennyit ki lehet fizetni a munkájukat végző dolgozóknak (ami elvárt, nem)? Ráadásul úgy hogy egyfelől a PM azt hajtogatja hogy semmire nincs pénz, a képviselők szerint viszont semmi baj, de konkrétum számomra nem derült ki idáig. A hitelfelvétel azért azt sejteti, hogy valami azért nem stimmel. Jó lenne ha kiderülne, hogy mia valós helyzet! A horribilis jutalmat meg a hitel törlesztését, az értelmetlen ügyvédi költségeket viszont sajnos MI(a köz) fogjuk fizetni, ezt remélem mindenki tudja! Jó lenne ha már végre az észszerűség dominálna! A témához visszakanyarodva, nekem anno az szúrta a szemem, hogy amint visszatért a bírósági végzéssel a PM, a jegyző úr rögtön megbetegedett. Ennek a magatartásformának a minősítését rábízom mindenkire. Ezért jár a poszthumusz jutalom? További szép estét kívánok!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
xanax

Taps/fütty arány: +20/-11
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #66 Dátum: Február 08, 2010, 21:41:01 » |
|
Én javasolnám Adminnak, hogy írjon ki egy "népszavazást" arról, hogy a bukott fegyelmire kifizetett ügyvédi költséget (450.000,- Ft - állítólag) fizesse a falu az adófizetők pénzéből, vagy a tisztelt elöljáróság a megemelt tiszteletdíjából? Tényleg, tudja valaki, hogy 1 méter járdaépítés mennyibe kerül?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Lili

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #67 Dátum: Február 10, 2010, 07:02:29 » |
|
Erről az jutott az eszembe, amikor a testületi-ülésen, már nem tudom, mire válaszul, Zólyomi úr tromfja az volt, hogy a Polgármester úr ellen már folyamatban van a bírósági eljárás (szóval jobb lenne, ha hallgatna). A megszólított erre majdhogynem derűsen és nyájasan azt válaszolta, hogy még sincs, mert a beadott keresetet a bíróság érdemi elbírálás nélkül visszadobta. Mégis van, jött a válasz, mert azóta pótolták a hiányosságokat, és újra beadták. Szép kezdés, ha a bíróság nem csak hiánypótlást kért, valami komolyabb hiányosságnak kellett lennie, vagy kaptak hiánypótlást, de nem teljesítették.
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: Február 10, 2010, 07:04:40 írta Lili »
|
Naplózva
|
|
|
|
|
odon
Vendég
|
 |
« Válasz #68 Dátum: Február 10, 2010, 11:07:37 » |
|
Olyan ez a társaság mint egy edzetlen focicsapat. Nem tudnak futni nem tudnak a labdába rúgni ezért inkább vitatkoznak hogy ki kit gáncsolt, nemér, nemisigaz, igyvolt-nemisúgy blablabla! Munka és gól nélkül akarják megnyerni a meccset.
Talán ha fegyelmi eljárást inditanak a kátyúk ellen is akkor a kátyúk is megijednek és befoltozódnak maguktól. Mert úgy látom amig ezek uralkodnak felettünk itt ló...sz se fog történni, csak a marakodás.
Valahol dolgoznak ezek? Vagy a munkahelyükön is ezt csinálják? Vagy eleget utalgatnak maguknak, hogy ne is kelljen semmit csináljanak?
Elég nyilvánvaló hogy mi folyik Etyeken.
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: Február 10, 2010, 11:11:00 írta odon »
|
Naplózva
|
|
|
|
|
odon
Vendég
|
 |
« Válasz #69 Dátum: Február 13, 2010, 19:49:33 » |
|
Lili!!! Zólyomi úr a költségvetés kapcsán minimum háromszor nagyon méltányolta a Pénzügyi csoport vezetőjének erényeit, és ... Ez olyan szép...  ÁÁÁÁHHH, szegény hiába méltatta szegényt. Ha jól tudom, Háromszorméltatott (nevelegyenáldott) csütörtök táján lemondott na meg egyik hű fegyverhordozója! Rossz nyelvek szerint nem sikerült elszámolni a könyvvizsgálókkal. Vagy ők is megbetegedtek, összeroppantak? Miért nem mentek betegállományba ők is mint Jegyző Úr? Valami virus lehet ott önkorminál!!! VIGYÁZAT!!! Vagy talán ez az ok? Nemrég hitelt kellett a működésre felvenni, most pedig ennyit ki lehet fizetni a munkájukat végző dolgozóknak (ami elvárt, nem)? Ráadásul úgy hogy egyfelől a PM azt hajtogatja hogy semmire nincs pénz, a képviselők szerint viszont semmi baj, de konkrétum számomra nem derült ki idáig. A hitelfelvétel azért azt sejteti, hogy valami azért nem stimmel. Jó lenne ha kiderülne, hogy mia valós helyzet! A horribilis jutalmat meg a hitel törlesztését, az értelmetlen ügyvédi költségeket viszont sajnos MI(a köz) fogjuk fizetni, ezt remélem mindenki tudja! Jó lenne ha már végre az észszerűség dominálna! A témához visszakanyarodva, nekem anno az szúrta a szemem, hogy amint visszatért a bírósági végzéssel a PM, a jegyző úr rögtön megbetegedett. Ennek a magatartásformának a minősítését rábízom mindenkire.
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: Február 13, 2010, 19:58:11 írta odon »
|
Naplózva
|
|
|
|
|
odon
Vendég
|
 |
« Válasz #70 Dátum: Február 13, 2010, 19:53:52 » |
|
Erről az jutott az eszembe, amikor a testületi-ülésen, már nem tudom, mire válaszul, Zólyomi úr tromfja az volt, hogy a Polgármester úr ellen már folyamatban van a bírósági eljárás (szóval jobb lenne, ha hallgatna). A megszólított erre majdhogynem derűsen és nyájasan azt válaszolta, hogy még sincs, mert a beadott keresetet a bíróság érdemi elbírálás nélkül visszadobta. Mégis van, jött a válasz, mert azóta pótolták a hiányosságokat, és újra beadták. Hoppá! Nem tudjátok, a testületben kik ellen és milyen eljárások vannak folyamatban? Csak kiváncsi vagyok. 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
GyCsII

Taps/fütty arány: +88/-82
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #71 Dátum: Február 15, 2010, 17:54:03 » |
|
Hm,
Megy a választási balhé, közben ez is egy érdekes téma. Se jegyzőnk, se pénzügyeseink?
Tényleg valami kórság matat zönkormányzatban?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
ifj. Gyurkócza Csaba
|
|
|
|
odon
Vendég
|
 |
« Válasz #72 Dátum: Február 15, 2010, 18:22:26 » |
|
De csak emlékeztetőül: A választási szórólapon a falu érdekei szem előtt tartása, észszerű gazdálkodás, stb.
Egyik prominens képviselő 2009. végén , már az abszolút többség idején:
Gá- gá- gá (klasszikusokat szó szerint vagy sehogy. . . ) A különbség azt hiszem, még egy amőba számára is nyilvánvaló . . . Áhá, Tizedes! Megvan megvan!!! MADÁRINFULENZIA SZEDI ÁLDOZATAIT AZ ÖNKORMÁNYZATNÁL!!! Jegyző Úr remélem már be van oltva!!) Csak nehogy elkapják a sztárjaink !!! 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
GyCsII

Taps/fütty arány: +88/-82
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #73 Dátum: Május 15, 2010, 19:14:47 » |
|
Ő, ömnyömm, IZÉ, CHECKDIZOUTTA, LOL, OMFG... http://etyeknet.hu/2010/05/15/ismet-nincs-jegyzoje-etyeknekLássuk csak: Pénzügyes Csoportvez: K.O. Munkatársa: K.O. Főépítész: K.O. Jegyző: K.O. Emmán járvány. De a testületünk szerencsére immunis. Biztos a Polgármestert is elővigyázatból akarják kényszerszabadságra küldeni...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
ifj. Gyurkócza Csaba
|
|
|
kritikus
Az etyeki fórum tagja

Taps/fütty arány: +15/-3
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #74 Dátum: Május 16, 2010, 18:04:41 » |
|
Szia Csaba!
Nem olyan nagy tragédia, hogy elpályázott ez a "remek" jegyző...hát érte könnyeket nem fogok ejteni. Győrből menesztették, csak meg kell nézni a győri honlapot, hogy miért. Moderálva. Nagyon durva. Aljegyző asszonynak kicsit megszapodik a munkája, de ehhez szerintem már hozzá van szokva. Megkapta a megfelelő edzési programot a jegyzőtől, és hát a testület sem egy újkeletű dolog neki. Csak nehogy ő is beadja a törölközőt. Na mert akkor leszünk nagy sz...ban.
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: Május 18, 2010, 10:47:52 írta Admin »
|
Naplózva
|
|
|
|
|