Magyarország Kormánya az idei télre a tűzifával még nem rendelkező magyar családok ellátása és a lakossági igények kiszolgálása érdekében tűzifaprogramot indított. A kezdeményezést nem szociális szempontból, hanem az energia veszélyhelyzet megoldása érdekben hirdették meg, melynek keretében az állami erdőgazdaságoknál megtermelt tűzifa egységesen maximált áron vásárolható meg, háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbméter mennyiségben.

A program keretében az állami erdőgazdaságoknál vásárolható hengeres tűzifa egységes, maximált, forgalmi adót is tartalmazó ára tűzifa fajtánként, erdei köbméterenként:

  • Keménylombos:                  30 000 Ft/erdei köbméter 
  • Lágylombos:                        19 000 Ft/erdei köbméter
  • Fenyő:                                  19 000 Ft/erdei köbméter

Az állami erdőgazdaságok elsősorban a saját működési területükön fekvő települések lakosságát szolgálják ki.

Az etyeki lakosok a Vadex Zrt-nél igényelhetnek tűzifát személyesen a 8000 Székesfehérvár, Tolnai utca 1. szám alatt, telefonon a +36-22/510-500-es telefonszámon vagy e-mailben a penzugy@vadex.hu címen hétfő-szerda-pénteki napokon 8 és 12 óra között.

Az igénylést követően a befizetés – a lakcímkártya bemutatásával – személyesen a kijelölt pénztárakban készpénzzel, bankkártyával vagy helyszínen történő utalással lehetséges.

A befizetett tűzifa kiszolgálási időpontjáról az erdőgazdaság telefonos értesítést küld a vásárlónak.

A kiszolgálás az Erdőgondnokságok által erdei rakodókon történik a 8000 Székesfehérvár, Jancsár köz 2. szám alatt. (Ügyfélfogadás: H-P: 8:00-15:00; tel.: +36-22/510-800; e-mail: henczt@vadex.hu

A Vadex Zrt. szállítást, rakodást, hasogatást nem vállal, kizárólag hengeres fát biztosít 1-2 méteres hosszban. (A rakodás csak gépi úton lehetséges!)

További információ a https://vadex.hu/hu/termekek/fatermekek/tuzifa honlapon olvasható.